Päivä 1 ja pää auki

 ...eli juhlallinen ensimmäisen saunahirren veistopäivä.

Lukemattomien hirsikirjojen ja veistokurssin jälkeen koitti vihdoin se päivä, kun iskimme talttamme ja sahamme muhkeisiin saunahirsiimme. Jännitti.



On kyllä pakko myöntää, että kurssista oli valtavasti apua. Koska olimme vieläpä samalla kurssilla, meillä on osapuilleen yhteneväiset tiedot ja ajatukset siitä, mitä pitää tehdä. Tai ainakin minulla on jonkinlaiset speksit inttää asioista Veijon kanssa - ja olla joskus jopa oikeassa!

Melko monta tuntia siihen vierähti, mutta niin vain saimme hirren veistettyä. Pohjapuut olimme mittailleet paikoilleen jo viime syksynä, joten ne tarvitsi vain tarkistaa. 



Lukkonurkkien piirtäminen on hauskaa hommaa, paitsi välillä meinaa mennä aivot solmuun. Silloin on hyvä, että on se toinenkin mukana pohtimassa. Toisinaan on hyvä pitää kahvitauko ja samalla pyöritellä seuraavaa siirtoa yhdessä ja erikseen.




Saunan pohjapiirros on esitelty aiemmassa kirjoituksessani, ja siitä näkyy, että tönöseen tulee 2,5 m x 3 m sauna, 1,5 m x 3 m pukuhuone ja 1 m x 4 m terassi. 

Kurssilla kiinnitettiin erityistä huomiota työergonomiaan. Ei sentään, ihan itse asentoni valitsin ja tunsin sen selkäpiissäni seuraavana aamuna.


Nyt on siis pahin takana eli aloitus! Tästä olisi tarkoitus jatkaa kesän mittaan. Toivottavasti tahti kiihtyy sitä mukaa kun tehdään, muuten voivat ensimmäiset löylyt odottaa vielä muutamia vuosia...



Kommentit

  1. Mandi27.6.23

    Aivan ihana blogi! Odotan innolla, että pääsemme kuulemaan, miten Haaparannan tarina jatkuu. Monta hörähdystä takana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitos! Mukava kuulla, että ainakin siskojani onnistun viihdyttämään: varmaan kyse niistä sukurasiteaivoista :)

      Poista
  2. Anonyymi28.6.23

    Tekstisi vei ajatukset teidän unelmapaikkaan. Olette kyllä sellainen kaksikko että saatte aikaan mitä vain ❤️ Odotan innolla Haaparannan tulevia tapahtumia. Ihana blogi kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! Uusia kirjoituksia julkaisen aina kun uutta dokumentoitavaa on - eli välillä voi vierähtää tovi 😄 Toivottavasti tämä kesänä saamme kuitenkin saunaa edistettyä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmis

Oppia ikä kaikki