Päivä 4 ja huippukelit

 ...eli taivas pilvessä, +14 astetta.

Täydellinen veistosää. Peittelimme eilen illalla aikaansaannoksemme pressulla siltä varalta, että sääennustukset ovat yhtä luotettavia kuin tähän asti (eli ei juuri ollenkaan luotettavia), mutta montaakaan pisaraa ei ollut yön aikana satanut.

Eilen illalla alaselkä huusi hoosiannaa (ja aivot olivat ylikuumentumisen partaalla), mutta rauhallinen joogailu, venyttely ja kiertoliike ennen petiin kömpimistä tekivät tehtävänsä. Aamulla ruoto oikeni aivan hienosti.

Ensimmäinen salvos onnistui kyllä melkein vähän liian hyvin:

      

Sitten lupaamani työkaluesittely!

Tämä on tarkkuuskynävara eli kavereiden kesken vara vaan:


Ja sitten, saanen esitellä, yksi uusista lempparivehkeistäni eli "juttu jutska"! Kuulemma oikealta nimeltään monitoimityökalu, mutta mitä sellainenkin nimi muka kertoo? Tähän voi vaihtaa erilaisia päitä. Näppärä peli lukkonurkkien tarkkaan kaivertamiseen. 


Eilisten muistiinpanojen avulla ehdimme veistää kokonaan myös saunan sivuseinän. Homma nopeutuu, mutta hyvin hitaasti. Pitää kirjoitella huomioita koko ajan ylös, jotta seuraavien puiden kanssa olisi helpompaa. 

Kahvi- ja tuumaustauolla voi vaikka käväistä mopetilla kaverin luona rupattelemassa:


Hirret eivät ihan hirveästi kevene, vaikka päistä sahataan pätkät ja nurkkiin tehdään lukot. Jos hirsi on kuusituumainen eli 15 cm paksu, neljä metriä pitkä ja 30-40 cm korkea, siitä voi päässä laskea, kuinka monta kertaa sitä jaksaa punttisalilla treenatuilla lihaksilla nostella paikoilleen ja pois. 


Ja nyt ollaan vielä aika lailla maan tasalla. Ihanaa noin paksuissa hirsissä on se, että seinä nousee joka kerralla mukavasti.

Pian pääsemme siis pohtimaan, miten nostelemme hirret jatkossa, kun seinällä alkaa olla korkeutta.


 

Kommentit

  1. Linda2.7.23

    Wow, näyttääpä hienolta ihan oikealta hirsiseinältä! 🤩 Mutta kerro toki lisää mopetista...! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veijo sai tuon potkupyörän 50-vuotislahjaksi sisaruksiltaan. Se on Taava-mummin vanha kulkupeli, perintökalu siis suorastaan 😄

      Poista
  2. Mandi2.7.23

    Vauu!!! Ja siellähän on joku pikkumökkerö pihassa missä kelkka, luulin että ei mitään mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mehän veistetään tätä Livolla mökkipihassa, täällä on kyllä tönöä tönön vieressä 😀 Siirrämme valmiina saunan sitten aikanaan Impiöön.

      Poista
    2. Mandi3.7.23

      No niinhän se olikin, olithan sinä sen kirjoittanut, mutta ei välähtänyt eilen. 😅

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis

Oppia ikä kaikki