Rahankätkentää

 ...eli pistetäänpäs homma alueelle.

Kesällä 2021 sitten alkoi tapahtua, ja tapahtui. Iinatin Voitto on paikallinen legenda, joka on kaivinkoneellaan tehnyt taikojaan pitkin seutua. Koska iskäkin oli kerran päässyt Voiton kaivurin kyytiin, kun hän oli kaivanut ojia ja nähnyt, miten pikkutarkkaa jälkeä mies koneellaan teki, ei asiassa ollut kahta puhetta. Soitto Voitolle, ja Veijo sitten vietti muutaman sateisen viikon Haaparannassa.


Rakennuspiirustukset oli tehnyt toinen paikallinen kuuluisuus, Salmelan Niilo. Meidän ruutupaperisätöstysten pohjalta hän piirsi meille mökin sekä saunan ja laati suunnitelman rakennusten pohjien tekoon. Meidän suunnitelman mukaan piirretyssä mökissä yläkertaan olisi pitänyt ujuttautua 20 cm aukosta, joten ihan hyvä, että tähänkin hommaan on olemassa ammatti-ihmisiä. Kovin paljon Niilo ei edes virnuillut asiasta.

Voin kertoa, että tulevia tönöjämme ei routa eikä savimaa heiluttele, sikälimikäli se pohjista riippuu. Voin kertoa myös sen, että tuohon aikaan rakennustavaran hinta oli pilvissä, joten lähes kaikki säästämämme rahat ja vähän ylikin on nyt sitten kaivettu Haaparantaan maan sisään ja peitetty hiekalla.


On siellä Urhon ja Antin hyvä paistatella päivää. Heistä lisää myöhemmin.

Tuli tie, tuli paikat rakennuksille ja tuli jo melkein kivistä raivattu ranta.

 

Topi-työnjohtaja piti huolen siitä, että kaikki sujuu asianmukaisesti.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis

Oppia ikä kaikki