Uittohommiako?

...eli hirsikauppoja toisen enon kanssa.

Todennäköisyys sille, että etsiskelet tori.fi:stä hirsiä ja löydät sieltä Tapsa-kummin kauppaamasta juuri oikean kokoisia, on varmaankin aika pieni. Kaiken lisäksi hirsipino oli Impiönjärven rannassa, vastarannan puolella. Kaupat tuli että heilahti! 


Siitähän ne olisi ollut näppärää uittaa järven yli omaan rantaan (näin jo itseni sporttisissa bikineissä kauniisti päivettyneenä ja lihakset pullistellen suppilaudalla uljaasti vetämässä tukkiletkaa perässäni), mutta koska Haaparannassa ei vielä ole oikein mitään fasiliteetteja telttasaunaa ja tiipiihuussia lukuunottamatta, päädyimme kuljettamaan hirret Pudasjärvelle, Korpikosken mökille veistettäväksi. Siirrämme sitten valmiin saunan Impiöön. 

Voin kertoa, että tuollaiset kuusituumaiset, neljä metriä pitkät hirret painavat aika rutosti, vaikka mahtavasti kuivuneita ovatkin. Ne eivät siis kaupanteon tapaan somasti heilahtaneet Impiöstä Livolle, vaan matkan varrelle sattui mm. Volvon etuiskarin lasahdus Kelankylän tienoilla. Onneksi on Veijolla avuliaita velipoikia, jotka rientävät apuun maastureineen kuin mitkäkin maanteiden ritarit. Kiitos siis Aimo ja Vesku!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis

Oppia ikä kaikki