Oppia ikä kaikki

 ...eli mestariveistäjän oppiin Oulu-opiston kurssille.

Vaikka Veijo oli jo useita hirsikirjoja lukenut ja vähän isänsä ja veljensä kanssa veistohommia tehnytkin, minä en ole. Enkä halunnut kirjoja lukea, sillä itseni tuntien tieto lisää tuskaa. Mitä enemmän tietoa kirjoista luen, sitä korkeammalle rima nousee. 


Siksipä päätimme ilmoittautua yhdessä Hirrenveiston alkeet -kurssille touko-kesäkuussa 2023. Onneksi pääsimme molemmat sisään: toki olimme ilmoittautumisen avaushetkellä kumpikin tahoillamme (Veijo kotona työpöytänsä ääressä, minä luokkahuoneessa opiskelijoiden valuessa sisään) hiiren osoitin nettiselaimen päivitysnapilla. Jos vain toinen meistä olisi ehtinyt ilmoittautua, Veijo olisi mennyt. 

Mutta väitän, että silloin tämä homma (ja ensimmäinen hirsi) ei olisi lähtenyt luonnistumaan ollenkaan yhtä hyvin. Minun on tosi vaikea olla apulaisena sellaisessa, jonka etenemisproseduurista en oikeasti mitään ymmärrä. En tykkää tehdä vain työtä käskettyä. 


Kiitos siis veistokurssin opettaja Hannu Hietala! Hänen veneenveistopuuhistaan voit lukea täältä (avautuu uuteen ikkunaan). 

Ja jos innostuit, kannattaa tsekata Oulu-opiston sivuilta seuraavat veistokurssit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis