Päivä 2: mittavirheitä ja mutinaa

 ...eli kuinka saadaan isompi sauna melkein helposti. 

Tulimme Veijon kanssa kahdestaan mökille veistopuuhiin. Hurjaa, että lapset ovat jo niin isoja, että heidät voi jättää keskenään kotiin ja Topi-koirankin vielä heille vahdittavaksi. Helpottaa kyllä kummasti saunantekoa, kun ei tarvitse huolehtia kuin kahden ihmisen eväistä.


Tiirailimme piirustuksia ja seisoskelimme saunakehikossa mustikanvarpujen ja mesimarjojen seassa.  Hoksasin, että äkikseltään mitattuna Veijon varpaat eivät mahtuisi ylimmän lauteen ja kiukaan väliselle rappuselle suoraan, joten siitä se ajatus sitten lähti: pienennetään vähän terassia, niin saadaan saunaan lisää tilaa. Näppärä homma, kun itse tuusaa ja saa ihan ite päättää! (Nikke, jos luet tätä, ulkoseinien mitat pysyvät samana ja saunan ja pukkarin välinen seinä on siinä mihin se suunniteltiinkin.)


Vaikka voisi kuvitella, että kurssin käyneet insinööri ja kansankynttilä olisivat vallan erehtymättömiä, ei asia ole niin. Etuosan alimman hirren onnistuimme veistämään niin, että se oli koko matkalta kolmisen senttiä irti maasta. Näin siis kävi, vaikka yhdessä katsottiin ja oltiin samaa mieltä, mistä otetaan varalla mitta ja miten piirretään. 

Vara on sellainen harpin näköinen vempele, jolla ikään kuin kopioidaan alemman hirren muoto ylempään veistoa varten. Löydätköhän sen tästä meidän ammattilaistason työkaluhyllyköstä? 


Esittelen lisää työkaluja toisessa postauksessa. Yhden nimi on "juttu jutska", joten kannattaa pistää tämä blogi seurantaan, ettei mene huippukohdat ohi!

Hyvä puoli tässä mittavirheessä oli se, että hirsi ei suinkaan mennyt pilalle, vaan sitä piti maukkaan lihapulla-italiansalaattipäivällisen jälkeen mennä nöyränä sahaamaan muutama sentti lisää joka kohdasta.

Olisihan se nyt ollut jo vähän liian sujuvaa, jos kerralla olisi homma lähtenyt luistamaan täysin ongelmitta. 

Parasta kaikessa on se, että olemme tehneet ihan kaiken tämän yhdessä. Ei ole siis tarvinnut toiselle kiukutella, vaan hyvässä hengessä yhdessä mutisemme hankaluuksille ja painelemme taas kohti uusia pett... haasteita! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis

Oppia ikä kaikki