Sehän on Haaparanta!

 ...koska se on rannassa ja siellä kasvaa haapoja. 


Vuonna 2020 toteutui pitkäaikainen (ja vähän salainenkin) haaveeni, kun Kari-eno tarjoutui myymään mummolan rannasta minulle oman tontin. 

Oma mökkitontti Impiönjärven rannassa! 

Kävimme jo syksyllä merkkailemassa rajan osapuilleen. Jos ei kukaan kiellä, saa tehdä merkkausnauhasta nättejä rusetteja jos haluaa.


Lohkomistoimituksessa kysyttiin, josko haluaisin antaa maapläntilleni yksilöllisen nimen pitkän numerosarjan oheen. Mietin kaikenmoisia Impiönniittyjä ja Rantavainioita ja muita perinteisiä ja asiallisia, mutta onneksi sukurasitteena saadut, aavistuksen kieroutuneella huumorintajulla varustetut aivoni tekivät loogisen päätelmän. Haaparanta se on. Rannassa kasvaa ihania haapoja ja sinnehän tullaan joen yli ja kaikkea. 

Kuinka hauskaa onkaan kertoa menevänsä Haaparantaan ja joka ikinen kerta selittää, että "heh heh, ei siis sinne Ruotsiin ja Ikeaan, vaan ihan Ranualle vain, Impiöön". Hauskaa varmaan ehkä kolme kertaa, mutta minkäs teet. Vahinko on jo tapahtunut.

Tässä blogissa tarkoitukseni on omaksi ja teidänkin iloksi dokumentoida Haaparannan kehkeytymistä vanhasta pellonpohjasta unelmien mökki-idylliksi.

Tervetuloa siis Haaparantaan! Välkommen till Haparanda!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivä 1 ja pää auki

Valmis

Oppia ikä kaikki