Päivä 5 ja kätisyyden dilemma

 ...eli liittyvätkö oven ja ihmisen kätisyydet toisiinsa?

Tässä havainnollistava video päivän loogis-semanttisesta probleemasta:


Päänvaivaa aiheuttavat ovia suunnitellessa myös se, mitä tarkoittaa leveys. Onko se oven leveys vai karmin leveys vai aukon leveys, ja jos aukon, tarkoittaako oviaukkoa vai seinään jätettävää aukkoa? 

Katsoimme YouTubesta opetusvideon, jossa vanha veistomestari puhuu niin tymäkkää turkua tai raumaa tai muuta käsittämätöntä länsimurretta, ettemme ihan saaneet selvää ohjeista.

Näissä tunnelmissa ryhdyimme valitsemaan seuraavia hirsiä päätyseinään sekä saunan ja pukuhuoneen väliseen seinään. Viime mainittuun pitää siis jättää aukko ovelle, joten hirret täytyy katkaista lyhyemmiksi.

Tällä kertaa sopiva hirsi todellakin pötkötteli aivan alimmaisena pinossa. Siispä kaksi hydraulitunkkia tulille ja venkuttamaan. Hienosti nousi pino ja saimme hurjan paksun ja pitkän hirren kiskottua välistä pois. 

Tänään Veijo ehti hieman höylätä eilen paikoilleen saamaamme sivuhirttä symmetrisemmäksi. Nostimme myös kaksi seuraavaa hirttä pinosta hollille odottelemaan piirtäjää. Taltta ja vasara (lempityökaluni jopa ennen juttu jutskaa, josta kerroin edellisessä postauksessa) saivat pitää lepopäivän. Monissa meidän työkaluissa on päiväkotimaiseen tyyliin omistajan nimi, koska käyttelimme näitä kurssilla ja siellä lainailtiin toistemme vehkeitä. Omat oli kuitenkin kiva löytää illan päätteeksi. Toisaalta aika söpöäkin :)


Peittelimme silmäterämme sateen varalta ja laitoimme painot päälle, etteivät Tuuli ja Saara pääse heittelemään suojia sivuun.


Kävimme Murtorannalla (luvan kanssa) tutkimassa saunan mittoja ja sisustusratkaisuja. Muutaman hyvän idean saimmekin mm. ovien avautumissuunnan ja kiukaan sijoittelun suhteen. Kiva päästä katselemaan ihan olemassaolevia ratkaisuja: silloin on paljon helpompi visioida omaa rakennelmaansa. 

Niitä ovia kätisyyksineen pitää kyllä käydä jossain rautakaupassa hipelöimässä ja tutkimassa.

Edistyy se! Hitaasti hyvä tulee.


Kommentit

 1. Linda3.7.23

  Teidän ongelmat on jotenkin hirveän mielenkiintoisia! 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne! Niihin pitää suhtautua uteliaasti ja mielenkiinnolla, muuten saattaa alkaa ahdistaa kun joka välissä tulee eteen uutta pulmaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmis

Miten näitä päiviä laskee

Päivä 1 ja pää auki